joi, 17 martie 2011

Seriale

Sunt sigur ca va uitati cu totii la seriale.Comedii,drame,romantice,orice.Fiecare serial va prinde in felul lui.Eu o sa va arat cateva dintre serialele care mi-au placut de-a lungul timpului,iar daca aveti voi si altele,sunt deschis la sugestii.
1.Dr.House
Il stiti toti.Serial legat de probleme medicale,avand in centru un personaj carismatic,dar pe cat de pasionat de munca sa,pe atat de dur cu pacientii sai.Simte orice minciuna a acestora,si nu renunta pana cand nu isi rezolva cazul.

2.Criminal Minds
O echipa de elita a FBI formata exclusiv din "profileri", calatoreste pe teritoriul Statelor Unite, in locurile unde isi desfasoara activitatea criminalii in serie si pe baza dovezilor gasite la locul crimei, incearca sa stabileasca profilul psihologic, si nu numai, al criminalului, in incercarea de a-l prinde inainte de a face noi victime. De la batranul Jason Gideon-liderul grupului, trecand prin toti ceilalti membri, foarte organizatul Aaron Hotchner, tanarul erudit Spencer Reid, frumoasa Jennifer Jareau, mai fizicul dar la fel de intelectualul Derek Morgan, experimentata si calculata Emily Prentiss si terminand cu mai putin psiholog si mai mult geniu in calculatoare Penelope Garcia, toti sunt pregatiti sa dea tot ce au mai bun in ei pentru a fi cu un pas inaintea criminalului, pentru a-l aduce in fata justitiei si de ce nu, pentru a ne tine pe noi cu sufletul la gura pana la sfarsit.

3.One tree hill
În afară de pasiunea pentru baschet, Lucas şi Nathan par să fie două persoane diferite, cu foarte puţine lucruri în comun, unul dintre acestea fiind... tatăl. Arogant şi foarte sigur pe el, Nathan este vedeta echipei de baschet a liceului la care studiază şi provine din cea mai bogată familie din oraş. Crescut numai de mama sa, Lucas este foarte tăcut şi singuratic, încercând întotdeauna să păstreze o distanţă cât mai mare faţă de fratele său vitreg, Nathan. Însă, printr-un joc al destinului, cei doi sunt puşi faţă în faţă, atunci când Lucas intră în echipa lui Nathan. Competiţia tacită care exista între ei încă din copilărie iese acum la suprafaţă, mai ales că cei doi luptă nu numai pentru supremaţia de pe terenul de baschet, ci şi pentru inima lui Peyton, iubita lui Nathan. Conflictul care se naşte între ei se va extinde dincolo de competeţia sportivă şi va pătrunde atât în casele cât şi în inimile lor, pe măsură ce ei încearcă să descopere cine sunt cu adevărat şi să accepte ideea că seamană între ei mai mult decât şi-ar fi imaginat vreodată.

4.Stargate
Stargate (Poarta stelară) este un univers science-fiction care a început în anul 1994 cu filmul omonim (Stargate (Poarta stelară)). Plecând de la acest film s-a creat ulterior un univers science-fiction în care Pamântul se luptă cu extratereștrii care posedă o tehnologie superioară și au puteri supranaturale. Povestea filmului este continuată cu un roman, trei seriale (Stargate SG-1, Stargate Atlantis și Stargate Universe), o serie de desene animate (Stargate Infinity) și altele.În film, multe mitologii au la bază evenimente care implică extratereștrii care au vizitat sau cucerit civilizații pământene în trecutul îndepărtat.În această categorie intră rasa goa'uld care au aterizat pe Pământ în Egiptul antic și, dându-se drept zei, au luat populația ca sclavi și si-au creat propria cultură și religie, utilizând poarta stelară pentru a trasporta forță de muncă pe alte planete locuibile. Extratereștrii au fost forțați să părasească Pamântul în urma unei revolte, iar poarta stelară a fost îngropată până la redescoperirea acesteia la Giza, în 1928.

5.Man vs. Wild
Filmul face parte din categoria documentare si are ca scop prezentarea unor situatii limita in care te poti afla in mijlocul naturii.Ghidul de supravietuire prezent se adreseaza tuturor si ne indeamna sa privim natura in splendoarea ei,sa revenim ,uneori,la modul primitiv de a trai.Ne aminteste de artificialitatea in care existam departandu-ne de frumusetile naturale pe care le avem la indemana.Bear Grylls este prezentatorul filmului ,un model de aventurier calit si antrenat atat in fortele speciale engleze(S.A.S.),cele franceze(L.E.),dar si in multe expeditii extreme(cel mai tanar englez care a cucerit Everestul si s-a intors teafar-premiat de Regina Marii Britanii;expeditie in Antartica,etc.).Evidentierea acestor calitati pe care prezentatorul le are, ne atentioneaza de eventualele pericole care pot aparea in mijlocul naturii si care de multe ori sunt greu de depasit si de cei bine pregatiti.

4 comentarii:

  1. The Mentalist.
    Two and a half men.
    Supernatural.
    Ghost Whisperer.
    Death Note.

    RăspundețiȘtergere
  2. la Two and a Half Men si la Ghost Whisperer m-am uitat si eu.La restul nu m-am uitat,dar o sa ma uit.Cand o sa termin Lie to me si Friends.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Death Note" e super misto, mai ales daca iti plac si anime-urile.
    "Dexter" - unul din cele mai bune seriale facute vreodata.
    "Greek" - studenti, cupluri, fete, conflicte, unul din serialele mele preferate de genul lui.

    "Criminal Minds" devine repetitiv si la un moment dat te plictisesti de el, la fel si "House" fix aceeasi chestie.
    "One Tree Hill" e misto pana cand Lucas inceteaza sa mai joace in serial.

    RăspundețiȘtergere
  4. Incearca si
    The Big Bang Theory sau Weeds

    RăspundețiȘtergere