miercuri, 23 martie 2011

Cascada Duruitoarea(Descopera Romania-partea V)

Situata in Masivul Ceahlau, in punctul numit Duruitoarea aflat la o altitudine de 1.270 m, Cascada Duruitoarea este formata pe Paraul Rupturii care izvoraste din golul alpin si se varsa in Valea Schitului si apoi in Lacul Bicaz. Cascada Duruitoarea are o cadere impresionanta de apa de 25-30 m inaltime pe fiecare cadere de apa.

Una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Parcul National Ceahlau, Cascada Duruitoarea este accesibila pe traseul cu cruce rosie care coboara de la cabana Dochia spre statiunea Durau, traseu cu o lungime de 7,5 km, diferenta de nivel de 950m, durata de parcurgere de 4h 30min – 5h si grad mediu de dificultate.


Pentru pasionatii de alpinism si nu numai, Cascada Duruitoarea este una dintre cele mai frumoase si mai zgomotoase creatii ale naturii.


Cu mandrie,ma laud ca eu am ajuns aici.Am fost la aceasca cascada,si mi se pare ceva extraordinar.Desi traseul este unul foarte obositor,merita din plin.Si merita sa urcati pana pe varful muntelui dupa ce vedeti cascada.Va asigur ca privelistea e uimitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu